diumenge, 22 de febrer del 2009

PODER I SOCIETAT A SABADELL, conferencia de Mercè Renom


Estimats amics, estimades amigues:

 el proper DIMARTS 24 DE FEBRER 2009, a les 19 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, es desenvoluparà la SEGONA CONFERÈNCIA del cicle "Els orígens del futur. Elements de republicanisme", organitzat per l'Associació Sabadell per la República i l'Aliança Francesa, amb la col·laboració del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB.

.Aquesta segona conferència serà pronunciada per MERCÈ RENOM, i porta per títol "PODER I SOCIETAT A SABADELL". La conferència mostra el desenvolupament de la revolució liberal a Sabadell en les seves primeres etapes (1812-1814 i 1820-1823), així com les repercussions polítiques i socials dels primers intents d'implantació del règim constitucional a l'àmbit municipal, vinculats a la Constitució de Cadis de 1812, i aprofundeix en els entorns socials i culturals on van formar-se els nous dirigents.

MERCÈ RENOM és doctora en Història per la Universitat Pompeu Fabra, membre del grup de recerca Treball, Institucions i Gènere de la Universitat de Barcelona. El seu camp d'investigació se centra en temàtiques com ara la crisi de l'antic règim i la revolució liberal, els debats i les propostes relacionades amb el canvi, els efectes socials i polítics de la implantació del sistema capitalista i la industrialització, els moviments socials urbans dels segles XVIII i XIX. És autora de Memòria i compromís. Classes treballadores, sindicalisme i política al Prat de Llobregat (1917-1979);El cinturón rojinegro. Radicalismo cenetista y obrerismo en la periferia de Barcelona , 1918-1939Dones en moviment(s), segles XVIII-XXI, amb Cristina Borderías, i ha dirigit l'obra col·lectiva Constructors de consciencia i de canvi. Una aproximació als moviments socials des del Baix Llobregat, amb Enric Prat i Luz Retuerta.

En nom del secretariat de Sabadell per la República us saluda cordialment 

Guillermo Lusa.


(les persones interessades en rebre informació del curs han d'enviar un missatge electrònic a l'adreçasabadellperlarepublica@gmail.com)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada