diumenge, 15 de març del 2009

EL TREBALL DE LES DONES A LA INDÚSTRIA TÈXTIL SABADELLENCA


Estimats amics, estimades amigues: el proper DIMARTS 17 de MARÇ 2009, a les 19 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, es desenvoluparà la QUINTA CONFERÈNCIA del cicle “Els orígens del futur. Elements de republicanisme”, organitzat per l'Associació Sabadell per la República i l'Aliança Francesa, amb la col·laboració del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB.

Aquesta conferència serà pronunciada per VIRGINIA DOMÍNGUEZ, i es titula EL TREBALL DE LES DONES A LA INDÚSTRIA TÈXTIL SABADELLENCA. El treball femení és una constant en la indústria tèxtil llanera sabadellenca, tant en el treball fabril com en el treball a domicili. En aquesta conferència es pararà atenció a la presència de les treballadores en aquest sector que durant tot el segle XX va estar molt feminitzat i que, de fet, era l'únic sector industrial feminitzat a la ciutat. Passadores, ordidores, teixidores, cosidores... per citar només els més qualificats, van ser alguns del oficis de les treballadores sabadellenques.

VIRGINIA DOMÍNGUEZ és doctora en Antropologia Social i Cultural per la UAB, amb la tesi “Treball femení a la indústria tèxtil llanera de Sabadell durant el segle XX”. Ha col·laborat amb el Museu d’Història de Sabadell amb el comissionat d’exposicions com Dona i treball tèxtil. Sabadell, 1900-1960 (1999), Sabadell ciutat: 125 anys (conjuntament amb Xavier Domènech i Mercè Renom, 2003) o Merinals, Arraona, Can Feu. Barris Veïns(conjuntament amb Jaume Puig, 2005).

En nom del secretariat de Sabadell per la República us saluda cordialment Guillermo Lusa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada