diumenge, 22 de març del 2009

TREBALL I FEIXISME


Estimats amics, estimades amigues: 

el proper DIMARTS 24 de MARÇ 2009, a les 19 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, es desenvoluparà la SISENA CONFERÈNCIA del cicle “Els orígens del futur. Elements de republicanisme”, organitzat per l'Associació Sabadell per la República i l'Aliança Francesa, amb la col·laboració del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB.

Aquesta conferència serà pronunciada per ALEJANDRO ANDREASSI, i es titula TREBALL I FEIXISME. El treball i la seva organització van ocupar un lloc central en la configuració dels sistemes de dominació en les dictadures feixistes, tant des del punt de vista dels seus objectius econòmics i militars com d'enginyeria social. En aquesta conferència es farà referència especialment al paper de l'organització del treball com a sistema de control i domini, així com a forma d'inclusió i exclusió en les estructures socials redissenyades pels feixismes.

ALEJANDRO ANDREASSI és professor d'Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. És autor de "Arbeit macht frei". El trabajo y su organización en el fascismo (Alemania e Italia) (Barcelona, 2004); La rebelión de los metecos. Conflictividad laboral y social en Buenos Aires, 1895-1910 (Barcelona, 1997) i Libertad también se escribe en minúscula. Anarcosindicalismo en Sant Adrià de Besòs, 1925-1939(Barcelona, 1996). Ha publicat articles sobre història de l'organització del treball, conflictivitat laboral i moviment obrer en revistes com ara Historia SocialIbero-Amerikanisches ArchivAyerL'Avenç Afers.

En nom del secretariat de Sabadell per la República us saluda cordialment Guillermo Lusa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada