divendres, 27 de març del 2009

UNA REPÚBLICA CATALANA AL 1794? LA PROPOSTA DE COUTHON.


Estimats amics, estimades amigues: el proper DIMARTS 31 de MARÇ 2009, a les 19 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, es desenvoluparà la SETENA CONFERÈNCIA del cicle “Els orígens del futur. Elements de republicanisme”, organitzat per l'Associació Sabadell per la República i l'Aliança Francesa, amb la col·laboració del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB.

Aquesta conferència serà pronunciada per JOAN TAFALLA, i es titula UNA REPÚBLICA CATALANA AL 1794? LA PROPOSTA DE COUTHON. La política internacional també marcà la diferencia entre girondins imontagnards. Mentre els primers consideraven la guerra revolucionària i de conquesta com a mitjà legítim de defensa de França i de la jove revolució, els montagnards, al menys els robespierristes, consideraven que la revolució no podia ser exportada a punta de fusell. Bona prova d’això fou la proposta de República catalana feta per Couthon en nom del Comité de Salut Public. Una proposta que no prosperà per manca de temps.

JOAN TAFALLA és historiador, i ha publicat un estudi sobre la depuració de la força de treball a Sabadell en el primer franquisme. Ha traduït l’antologia de discursos i escrits de Robespierre. Actualment escriu la seva tesi doctoral sobre “Sentit comú, ètica y política. Coupé de l’Oise, capellà i muntanyenc. 1737- 1809”. És una tesi en co-tutela entre la UAB i la Universitat Dénis Diderot de Paris.

En nom del secretariat de Sabadell per la República us saluda cordialment 

Guillermo Lusa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada