dimecres, 8 d’abril del 2009

“SABADELL ENTRE DUES GUERRES MUNDIALS, 1914-1945”.


Estimats amics, estimades amigues: el proper DIMARTS 14 d'ABRIL 2009, a les 20 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, es desenvoluparà la VUITENA CONFERÈNCIA del cicle “Els orígens del futur. Elements de republicanisme”, organitzat per l'Associació Sabadell per la República i l'Aliança Francesa, amb la col·laboració del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB [NOTEU QUE AQUESTA VEGADA LA CONFERÈNCIA NO ÉS A LES 19 HORES, SINÓ A LES 20 HORES].

Aquesta conferència serà pronunciada per MARTÍ MARIN, i es titula “SABADELL ENTRE DUES GUERRES MUNDIALS, 1914-1945”. En el període d'entre-guerres la ciutat de Sabadell es convertí en un reducte incontrovertible de les esquerres republicanes, sindicalistes i, progressivament, també catalanistes. La derrota política dels sectors conservadors i autoritaris fou absoluta, tant al carrer com a les urnes. Però la derrota militar de la II República posà la ciutat el 1939 a les mans d'una minoria que acabava de descobrir el feixisme i assajà d'instalar-s'hi còmodament, tot somiant amb un món nou que havia de venir de la mà de Franco, de Mussolini i de Hitler.

MARTÍ MARIN,  Doctor en Historia, és professor del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Està especialitzat en el període franquista, en l'analisi de les migracions a Catalunya i en l'estudi polític de la ciutat de Sabadell durant tota l'època contemporània. Entre els seus llibres més coneguts figuren Els Ajuntaments Franquistes a Catalunya. Política i administració municipal, 1938-1979Catalanisme, clientelisme i franquisme. Josep Maria de Porcioles;Història del franquisme a Catalunya. Ha dirigit el volum La Guerra Civil a Catalunya. Els papers de Salamanca, i ha publicat nombrosos artícles en revistes especialitzades i capítols en obres col·lectives, com ara El catalanisme conservadorHistòria, política, societat i cultura dels Països CatalansLes ruptures de l'any 1939Nou Estat, nova política, nou ordre social. Feixisme i franquisme en una perspectiva comparada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada