dijous, 18 d’octubre del 2012

18 octubre 1971: els obrers ocupen la SEAT

Ara fa 41 anys el 18 d’octubre de 1971 els treballadors de SEAT van ocupar la factoria de la Zona Franca per reivindicar la llibertat sindical i la readmissió dels acomiadats.
La brutal intervenció de la policia franquista a cavall amb pistoles, gasos i metralladores va causar nombrosos ferits i va caure mortalment ferit el treballador de SEAT Antonio Ruiz Villalba.
Sota la dictadura franquista
 els treballadors i treballadores de SEAT es van significar en la seva lluita per les llibertats. Milers van patir acomiadament, tortura, exili i presó.
Recordar aquets fets i honorar les víctimes de la dictadura avui te un significat especial en el marc de la recuperació de la memòria històrica i democràtica que du a terme el Memorial Democràtic i les entitats memorialistes.
Com cada any el proper dijous 18 d’octubre a les 12 del migdia el Memorial Democràtic dels Treballadors i treballadores de SEAT organitza un acte commemoratiu davant la placa que rememora els fets esmentats en el mateix lloc on Antonio Ruiz Villaba va caure ferit mortalment per trets de la policia franquista.
L’acte tindrà lloc en el recinte dels aparcaments de SEAT a la Zona Franca de Barcelona, al costat Catalunya Motor SEAT Carrer de la lletra A 69 Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada