dimarts, 20 de març del 2018

DEBAT SOBRE LA QÜESTIÓ NACIONAL A SAINT OUEN (PARIS)


El passat dissabte 17 mars 2018 es va desenvolupar  un debat públic organitzat pel Collectif communiste Polex a l’ Espace Maymana, 8 rue Raspail de Saint Ouen, sota el rètol:

PROBLEMÀTICA DE LES NACIONS, DES DEL SEGLE XVIII 
ALS NOSTRES DIES


El moderador del debat fou Jean LEVY, membre del Collectif POLEX. Per aquest ordre es varen produir les intervencions de:

Mohamed KHADAMY, militant de Djibouti, que va parlar sobre: L'imperialisme contra les nacions d'Àfrica.

Joan TAFALLA MONFERRER, que va parlar sobre Espanya i Catalunya, pobles o nacions. Aquesta intervenció ja escrita la publicaré properament a aquest blog.


Serge DERUETTE, historiador, Universitat de Mons, que va parlar sobre Bèlgica i el separatisme flamenc

.


Finalitzà el debat la intervenció de  Francis ARZALIER, historiador i responsable del Collectif Polex: Nació francesa, patriotisme i nacionalisme; de la Revolució de 1789 al segle XX segle imperialista. La interessant intervenció de Francis Arzalier serà traduïda i publicada properament a aquest blog.

Què és el Collectif Communiste POLLEX?

Tradueixo a continuació la descripció que el propi col·lectiu POLEX fa d’ells mateixos :

A l'origen de l'actual comunista col·lectiu POLEX, hi ha l'observació realitzada, des dels anys 1996 fins 1998, per molts membres del PCF, de la deriva "social-liberal" i oportunista de l'equip al capdavant del partit sota la direcció de Robert Hue.

Seguint les instruccions d'aquest i dels seus col·laboradors més propers, es dissolgueren de fet diverses estructures internes del partit privades dels mitjans humans i logístics que tenien fins llavors.

Entre aquestes estructures es trobava el sector de la política exterior, conegut popularment com "Polex" pels activistes.

El seu paper i la seva eficàcia eren coneguts i reconeguts tant pels membres del partit, particularment els que eren sensibles a les qüestions internacionals i l'acció internacionalista que es produïa naturalment, com per camarades comunistes estrangers, que vivien a França o no.

Llurs seu àmbit d’acció i relacions d'informació (imprescindibles per fer front a la propaganda capitalista i socialdemòcrata internacional) no eren perfectes, però almenys notables i efectives.

En decidir sabotejar deliberadament "el Polex", així com les cèl·lules de les empreses, les successives direccions del PCF van aplicar una política d'abandó dels principis fonamentals de l'ideal comunista: antiimperialisme, és a dir, la negativa a qualsevol interferència política, econòmica, social, militar o cultural a les opcions de qualsevol persona. Per a qualsevol comunista digne del nom, aquestes opcions només poden de ser la voluntat de les mateixes persones.

Des de novembre de 2002, diversos comunistes, membres del PCF o no, recolzen el POLEX col·lectiu comunista.

Voluntàriament, al decidir no referenciar-se a cap partit o "grup" que competeixi amb ell, el col·lectiu comunista POLEX es manifesta com un "lloc obert" d’anàlisi que reuneix activistes que tenen la voluntat de desenvolupar la lluita antiimperialista, l'internacionalisme, la solidaritat internacional i la lluita per la pau, tot mantenint una diversitat d’enfocament de la política internacional.

El col·lectiu comunista  POLEX se situa deliberadament en una perspectiva de "convergència comunista".

Volem reunir tots els comunistes que vulguin continuar essent-ho, sense cap exclusivitat i independentment de l'estructura en què es reconeguin; hagin escollit seguir sent membres del PCF o no, per a expressar el seu desacord amb la seva línia política actual.

El col·lectiu comunista POLEX no és un cenacle d'especialistes tancats en si mateixos.

Totes les seves iniciatives des de la seva creació són evidents. Volem contribuir, participar activament en el desenvolupament de les lluites a nivell internacional, a la sensibilització i la informació dels ciutadans enfrontats a la globalització capitalista. També apuntem a la participació o organització d'accions i campanyes de solidaritat amb els pobles oprimits.

Des de la seva creació, POLEX organitza reunions públiques.

Cadascuna d'elles té entre 80 i 120 persones - fons franceses i estrangeres i de diferents components del grup progressiu- que van participar en les nostres reunions-debats on la simpatia permet, alhora, rebre informació sense "filtre" o llenguatge “de fusta” i plantejar o emetre, sense censura, cap pregunta o opinió relacionada amb el tema.

Aquestes iniciatives s'han dut a terme en llocs tan diversos com l'Assemblea Nacional, el Senat, als districtes de París, a les sales que han estat a la nostra disposició per organitzacions amistoses, en determinades ambaixades (Cuba, Veneçuela, etc.). ) o en reunions populars (Festa de l’ Humanité).

També es tracta de la política exterior francesa (inclòs el paper neo-colonialista de França a l'Àfrica), la situació a la Xina, l'evolució a Amèrica Llatina, el subjecte coreà molt sensible, la lluita del poble kurd, guerres a l'Iraq, Afganistan, Líban, Síria, Mali, la política antisocial europea, la valenta i incansable lluita de Cuba amb el "policia mundial" i els efectes destructius de l'imperialisme nord-americà aquí i allà el nostre planeta com a deficiències de l'ONU i el diktat de l'OTAN, etc.

Més enllà d'aquests debats públics, POLEX reuneix els seus membres, generalment un cop al mes.

Des del seu naixement, POLEX té un lloc web: Collectif Communiste POLEX

Tots els articles i anàlisis sempre estan signats pels seus autors que no són necessàriament membres de POLEX, sinó que són tots antiimperialistes. Aquesta informació prové de les "quatre cantons" del món.

El lloc de POLEX, la consulta és gratuïta, constitueix, per si mateixa, una de les fonts més riques d'informació internacional i comunista.

Cada mes, més de 4.000 lectors habituals del lloc reben la publicació de "PARLONS CLAIR", un diari digital que conté alguns articles breus que insten a visitar el lloc per trobar anàlisis més detallades i comunicats de premsa.

Quan la notícia ho exigeix, el Polex Collective s'expressa mitjançant breus comunicats (contra les intervencions armades a Àfrica, a l'Orient Mitjà, etc.).
Vols conèixer millor l'opinió dels comunistes internacionalistes i Els antiimperialistes? Voleu participar a les reunions i debats organitzats per POLEX? Sou un periodista i voleu escoltar un altre "so de la campana"? Contacteu-nos per ser convidats a les nostres reunions: contact.polex@orange .com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada